Παρασκευή, 9 Δεκεμβρίου, 2022
spot_imgspot_imgspot_img
ΑρχικήΔΗΜΟΣ ΝΑΥΠΛΙΟΥΝΑΥΠΛΙΟΕξωτικοί μουσαφίρηδες στο Ναύπλιο με το πρώτο χειμωνιάτικο σκηνικό

Εξωτικοί μουσαφίρηδες στο Ναύπλιο με το πρώτο χειμωνιάτικο σκηνικό

Το χαμηλό βαρομετρικό ανάγκασε 10 πανέμορφα φλαμίνγκο να προσγειωθούν στον υγρότοπο Ναυπλίου – Νέας Κίου στην Αργολίδα.

Τα φοινικόπτερα την περίοδο αυτή βρίσκονται στη Φθινοπωρινή μετανάστευση, όπως όλα τα αποδημητικά πτηνά και μετακινούνται από την μία Ήπειρο στην άλλη για να ξεχειμωνιάσουν

Τρέφονται βυθίζοντας το ράμφος τους στο νερό και φιλτράροντάς το καθώς το περνούν από ένα σύστημα μεμβρανών με τη βοήθεια της ισχυρού μυ της γλώσσας τους. Καταναλώνούν μια ποικιλία από υδρόβια ασπόνδυλα (γαριδούλες, μαλάκια, έντομα), φυτικό υλικό (σπόρους από υδρόβια φυτά, φύκη) και πιθανά μικρά ψάρια. Συνήθως περπατούν καθώς το κάνουν αυτό ή πλατσουρίζουν επιτόπου προσπαθώντας να ανεβάσουν τη λεία από τον πυθμένα στο νερό.Σε κάποιες περιοχές ταΐζουν τους νεοσσούς τους με μια ειδική ουσία (σαν γάλα) που παράγουν και οι δύο γονείς μέχρι ο νεοσσός να γίνει δύο μηνών. Ωριμάζουν και μπορούν να αναπαραχθούν από την ηλικία των 3 ετών και άνω (συνήθως 5-6 ετών).Συχνά ακούγονται οι φωνές τους καθώς πετούν πάνω από τα χωριά τη νύχτα μετακινούμενα από υγρότοπο σε υγρότοπο. Ζει πολλά χρόνια και το μεγαλύτερο σε ηλικία Φλαμίνγκο έφτασε τα 33 χρόνια στη φύση και τα 44 σε αιχμαλωσία!

Είναι το πιο ψηλό πουλί στην Ελλάδα και το μεγαλύτερο από τα 6 είδη της οικογένειας των φλαμίνγκο που υπάρχουν στον κόσμο.

> ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ >