Πέμπτη, 29 Σεπτεμβρίου, 2022
spot_imgspot_imgspot_img
ΑρχικήΔΗΜΟΣ ΝΑΥΠΛΙΟΥΝΑΥΠΛΙΟΝαύπλιο: Ικανοποίηση στους επιχειρηματίες από το Πάσχα

Ναύπλιο: Ικανοποίηση στους επιχειρηματίες από το Πάσχα

8 / 100

Υψηλές προσδοκίες και για το τριήμερο της Πρωτομαγιάς

Οι ημέρες του Πάσχα και οι πληρότητες που κατέγραψαν οι δημοφιλείς προορισμοί έδωσαν το εφαλτήριο για την έναρξη της φετινής σεζόν. Μεγάλη η ικανοποίηση στους επιχειρηματίες του τουρισμού από την κίνηση των ημερών, υψηλές και οι προσδοκίες για το τριήμερο της Πρωτομαγιάς, όπως και για όλο το Μάιο.

Σε προορισμούς όπως η Μύκονος, η Σαντορίνη, η Πάρος, το Γύθειο, το Ναύπλιο, η Κέρκυρα, η Κρήτη, τα νησιά του Αργοσαρωνικού, οι πληρότητες ξεπέρασαν ακόμη και το 90%, με μεγάλο ποσοστό και ξένων τουριστών. 
Η Αθήνα επίσης υποδέχθηκε μεγάλο όγκο επισκεπτών από το εξωτερικό και οι ξενοδόχοι περιμένουν, με βάση και τις προκρατήσεις, πως όλο το Μάιο η κίνηση θα είναι εξίσου υψηλή.

Αυτό φαίνεται και στο recovery tracker του Ινστιτούτου του Συνδέσμου Ελληνικών Τουριστικών Επιχειρήσεων, με δεδομένα από την εταιρεία μετρήσεων ταξιδιωτικών δεδομένων OAG. Είναι χαρακτηριστικό πως την εβδομάδα από τις 25 Απριλίου έως την 1η Μαΐου έχουν προγραμματιστεί 392 χιλιάδες αεροπορικές θέσεις, με την αύξηση να αγγίζει το 14% σε σύγκριση με την προηγούμενη εβδομάδα.

Οι τουριστικοί φορείς περιμένουν πως μετά τις 15 Μαΐου οι αφίξεις από τις ξένες αγορές θα πάρουν την “ανηφόρα”. Ήδη κινούνται με ανοδικό ρυθμό οι αφίξεις από τη Γερμανία, το Ηνωμένο Βασίλειο, τη Γαλλία και τις ΗΠΑ.

“Ο τουρισμός θα ενισχύσει την οικονομία”

“Μετά από δύο χρόνια πανδημίας, με τον πόλεμο κοντά μας, αλλά και με συνθήκες ακρίβειας που επηρεάζουν τις ζωές όλων, καλούμαστε ν’ ανταπεξέλθουμε σε μια νέα κανονικότητα. Ο τουρισμός, ξανά πρωταγωνιστής, θα ενισχύσει τοπικές κοινωνίες και οικονομία” σχολίασε στο Twitter ο πρόεδρος του Συνδέσμου Ελληνικών Τουριστικών Επιχειρήσεων Γιάννης Ρέτσος.

Η κίνηση στα αεροδρόμια

Σύμφωνα με στοιχεία της Υπηρεσίας Πολιτικής Αεροπορίας, το πρώτο τρίμηνο ο συνολικός αριθμός των διακινηθέντων επιβατών έφτασε τα 4.490.580 εκατομμύρια, παρουσιάζοντας άνοδο 299,1% σε σχέση με το αντίστοιχο διάστημα του 2021 όπου είχαν διακινηθεί 1.125.290 εκατ. επιβάτες. Όσον αφορά τις πτήσεις στα αεροδρόμια της χώρας, ανήλθαν στις 56.323, από τις οποίες 34.640 ήταν εσωτερικού και 21.683 εξωτερικού, παρουσιάζοντας άνοδο 81,7%, σε σχέση με το αντίστοιχο διάστημα του 2021 με 30.994 πτήσεις.

> ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ >