Τετάρτη, 5 Οκτωβρίου, 2022
spot_imgspot_imgspot_img
ΑρχικήΔΗΜΟΣ ΝΑΥΠΛΙΟΥΝαύπλιο: Καθιερώνεται ημέρα αφιερωμένη στον αείμνηστο Γιάννη Νόνη

Ναύπλιο: Καθιερώνεται ημέρα αφιερωμένη στον αείμνηστο Γιάννη Νόνη

8 / 100

Το δημοτικό ωδείο Ναυπλίου θα παραμείνει κλειστό την Τρίτη 7 Ιουνίου λόγω πένθους.

Η30η Ιουνίου κάθε έτους καθιερώνεται ως ημέρα αφιερωμένη στον αείμνηστο Γιάννη Νόνη, όπως γνωστοποίησε ο ΔΟΠΠΑΤ στο ψήφισμά του για το θάνατό του 52χρονου μουσικού, ο οποίος δίδασκε στο Δημοτικό Ωδείο Ναυπλίου, το οποίο θα παραμείνει κλειστό την Τρίτη 7 Ιουνίου λόγω πένθους.

Ο εξαιρετικός μουσικός που ήταν πατέρας ενός κοριτσιού 5 ετών, δίδασκε στο Δημοτικό Ωδείο Ναυπλίου Σύνθεση, Ανώτερα θεωρητικά, προετοιμασία μαθημάτων για εισαγωγή στη Μουσικολογία και Μουσική προπαιδεία για παιδιά. Ακόμα είχε διδάξει στο Μουσικό Σχολείο Αργολίδας.

Η κηδεία του θα γίνει την Τρίτη, 7 Ιουνίου στις 4 μ.μ., στον ιερό ναό των Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης στο Ναύπλιο.

Το αντίο από το «Νέο Σχολείο»

«Ο Εκπαιδευτικός Όμιλος Αργολίδας «ΝΕΟ ΣΧΟΛΕΙΟ» και ο Σύλλογος Καθηγητών του «Νέου Σχολείου» συνήλθε τη Δευτέρα 6 Ιουνίου 2022 και ώρα 14.00 εκτάκτως σε συνεδρίαση, μετά την αναγγελία του θανάτου του ΙΩΑΝΝΗ ΝΟΝΗ, επιφανούς καθηγητή του σχολείου μας και ιδιαίτερα αγαπητού συναδέλφου, με αποκλειστικό θέμα την τραγική απώλεια.

  1. Να εκφράσει τα ειλικρινή συλλυπητήριά του προς την οικογένειά του, όλων ανεξαιρέτως των καθηγητών και συνεργατών του ΝΕΟΥ ΣΧΟΛΕΙΟΥ.
  2. Να καταθέσει στεφάνι στη μνήμη του.
  3. Να διαθέσει ποσό υπέρ του συλλόγου ΚΕΚΕΥΚΑμεΑ Αργολίδας.
  4. Να αναστείλει αύριο Τρίτη 07/06/2022 κάθε εκπαιδευτική λειτουργία.
  5. Το αναγνωστεί το παρόν ψήφισμα και να δημοσιευθεί στον τοπικό τύπο».

Ο Γιάννης Νόνης

Γέννημα θρέμα καλλιτεχνικής οικογένειας από την Πρόνοια Ναυπλίου, ανηψιός του μεγάλου μαέστρου Κωνσταντίνου Νόνη, ο Γιάννης από μικρή ηλικία έδειξε το ταλέντο του στη μουσική, ακολουθώντας την οικογενειακή παράδοση.

Εδώ και χρόνια δίδασκε στο Δημοτικό Ωδείο Ναυπλίου, που φέρει το όνομα του θείου του, εμφυσώντας την αγάπη για τη μουσική σε δεκάδες Αναπλιωτάκια, ενώ διηύθυνε και τη χορωδία της Πολιτιστικής Αργολικής Πρότασης στο Άργος .

> ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ >