Fri. Jun 2nd, 2023

Ναύπλιο: Ο ιδιοκτήτης της ταβέρνας «ρίχνει» την ευθύνη στους πελάτες αλλά μιλά για «κανονικά ζευγάρια» και «μαγκιά»

4e4b4ac9-0da1-4334-9442-6a8cd9273da4
ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

Σφοδρές αντιδράσεις -και δικαίως- έχουν προκληθεί μετά την καταγγελία για ομοφοβική συμπεριφορά από υπεύθυνους ταβέρνας στο Ναύπλιο. Το προσωπικό του μαγαζιού είχε διώξει ομόφυλο ζευγάρι, με τη δικαιολογία πως στον χώρο βρίσκονταν ηλικιωμένοι και παιδιά. Τώρα, ο ιδιοκτήτης της ταβέρνας, ο οποίος μάλιστα είχε πει στο ζευγάρι πως «δεν νοιάζεται για τις κριτικές», λέει πως «θέλουν να δείξουν τη μαγκιά τους» και τα «ρίχνει» στους πελάτες.

Ειδικότερα, προσπαθώντας να… εξηγήσει όσα σημειώθηκαν, αρχικά δήλωσε: «Στην ηλικία που είμαι, μετά από τόσα χρόνια επαγγελματίας. Δύο παιδιά 17-18 χρονών τα οποία δεν δημοσιοποιείται το όνομά τους. Αυτοί έχουν το δικαίωμα να διατηρούν την ανωνυμία τους, λέγοντας ό,τι θέλουνε και όπως το θέλουνε. Με έχουνε διασύρει, εμένα δεν με ενδιαφέρει, ξέρω το ποιος είμαι και την πορεία μου τόσα χρόνια. Όλα αυτά που γράφονται (…). Δεν έχω διάθεση να πάω νομικά εναντίον κανενός. Δεν μπαίνω στη διαδικασία ούτε να κινηθώ νομικά, ούτε να στραφώ εναντίον δύο παιδιών, που για κάποιον λόγο θέλουν να δείξουν τη μαγκιά τους. Ούτε να βγω και να απαντήσω σε όλους αυτούς τους χιλιάδες-εκατοντάδες που έχουνε γράψει, με έχουν βρίσει».

Όπως πρόσθεσε, μιλώντας στον ΑΝΤ1, «τους κάναμε σύσταση γιατί τα διπλανά τραπέζια ενοχλήθηκαν, κάποιες παρέες. Ήταν δύο οικογένειες, δύο ζευγάρια με δύο παιδάκια, ένα αγοράκι οκτώ ετών και ένα κοριτσάκι 10 ετών. Ενοχλήθηκε η παρέα αυτή, παραμονή Χριστουγέννων και αμέσως το μπροστά τραπέζι από αυτούς ήταν ένα νεαρό ζευγάρι με τους γονείς τους, ηλικιωμένους. Ούτε τα παιδιά φωνάξανε, όταν τους είπανε να φύγουν, φύγανε, δεν μας δημιούργησαν πρόβλημα, ούτε και δημιουργήθηκε όλο αυτό που έχει γίνει. Είχαμε τους πελάτες, οι οποίοι πολύ ευγενικά μού ζήτησαν να το σταματήσω αυτό και ο νεαρός ο άλλος που μου έκανε την παρατήρηση, ήταν ευγενικότατος. Μου είπε “εάν δεν μπορέσετε να κάνετε κάτι, θα φύγουμε”. Και τα παιδιά δεν είναι ότι αντιμίλησαν, κανένα δεν αντιμίλησε».

«Έγινε μια παρεξήγηση» είπε και έκανε αναφορά σε «κανονικά ζευγάρια» εν έτει 2023

«Τους έγινε σύσταση, μας αποκάλεσαν ρατσιστές και τους είπαμε ότι “πρέπει να φύγετε γιατί υπάρχει πρόβλημα στον χώρο”. Και τα παιδιά, σηκωθήκανε και φύγανε, δεν τους είπαμε κάτι. Όλη αυτή η διάσταση που έχει πάρει τώρα,  δεν ξέρω για ποιον λόγο έχει γίνει. Παρόλα αυτά, εγώ δεν θα το συνεχίσω, ούτε θα κινηθώ νομικά εναντίον των παιδιών. Έγινε μια παρεξήγηση, όπως γίνεται σε κάθε εστιατόριο, έχουν γίνει σε πάρα πολλά εστιατόρια διάφορες παρεξηγήσεις, όχι τέτοιου είδους», συμπλήρωσε.

Μάλιστα, έκανε λόγο και για… κανονικά ζευγάρια, κάτι που βέβαια έσπευσε κάπως να διορθώσει μετά: «Την παρατήρηση την οποία έκανα στα παιδιά, την έχω κάνει και σε κανονικό ζευγάρι, σε ετερόφυλο ζευγάρι, όταν είχε παρεκτραπεί. Δεν σημαίνει ότι έχω κάνει παρατήρηση μόνο στη μία πλευρά. Θα κάνω και στην άλλη. Εγώ αυτό το οποίο θέλω είναι σεβασμός στον χώρο που βρίσκεσαι. Έχει χαθεί ο σεβασμός πλέον στην καθημερινότητά μας».

Τέλος, ισχυρίστηκε πως «ενδεχομένως να υπάρχει και δόλος πίσω. Συγχωρώ και τα παιδιά εάν έγινε κάτι, ζητάω και συγγνώμη από τα παιδιά. Δεν είχαν ούτε αυτοί, ούτε εμείς αυτή την πρόθεση, να πάρει το θέμα αυτή τη διάσταση».

Η καταγγελία

«Ο σύντροφός μου κι εγώ διαλέξαμε το Ναύπλιο για να περάσουμε το τριήμερο των Χριστουγέννων. Το βράδυ της παραμονής, αποφασίσαμε να βγούμε για φαγητό στη γιορτινή ατμόσφαιρα της πόλης. Ανάμεσα σε διάφορα μαγαζιά, διαλέξαμε τελικά το “Όμορφο Ταβερνάκι” στην παλιά πόλη, όπου καθίσαμε γύρω στις 22.30 σε ένα από τα μέσα τραπέζια. Με το σύντροφό μου είμαστε γενικά αρκετά ανοικτοί και δε μας πειράζει να φαίνεται ότι είμαστε ζευγάρι δημόσια. Έτσι ήμασταν και στο μαγαζί αυτό, εκδηλωτικοί, μα όχι πιο εκδηλωτικοί από ένα συνηθισμένο ετερόφυλο ζευγάρι.

Ξαφνικά, μετά από περίπου 15 λεπτά κι ενώ είχαμε ξεκινήσει να τρώμε τα ορεκτικά, ένας από τους σερβιτόρους, που όπως φάνηκε είναι μάλλον ένας από τους υπεύθυνους του μαγαζιού, έρχεται στο τραπέζι εκνευρισμένος. Ανασηκώνει και κραδαίνει μια από τις καρέκλες του τραπεζιού μας και μας λέει δυνατά και αυστηρά:

Πρέπει να φύγετε, Τώρα. Μπορείτε να κάνετε ό,τι θέλετε σπίτι σας, αλλά όχι εδώ. Κάντε ό,τι κριτική θέλετε online, δε με νοιάζει. Φύγετε Τώρα από εδώ.

Σαστισμένοι, μετά από δευτερόλεπτα του απαντάμε, ευγενικά αλλά σταθερά:

Ξέρετε, αυτό είναι διάκριση και πιστεύουμε πως είναι παράνομο.

Ο ίδιος απαντά πιο δυνατά και πιο εκνευρισμένα, κάνοντας έντονες κινήσεις στο χώρο:

Δε με νοιάζει τι είναι. Υπάρχουν παιδιά και ηλικιωμένοι εδώ και δε μπορείτε να κάνετε ό,τι θέλετε. Φύγετε Τώρα.

Τα γύρω τραπέζια βρίσκονται αρκετά κοντά, και φαίνεται να επικρατεί για μερικές στιγμές ησυχία απ’ όλους.

Εμείς αμέσως Φύγαμε, σοκαρισμένοι, είχαμε όμως ο ένας τον άλλο. Βρήκαμε ένα άλλο ταβερνάκι, καθίσαμε. Το διακωμωδήσαμε, αλλά παραδεχτήκαμε πως καλύτερα μάλλον να είμαστε λιγότερο εκδηλωτικοί δημόσια εκεί.

Γιατί σε μια επαρχιακή πόλη της Ελλάδας σήμερα, παρά τον τουρισμό και τα γιορτινά φώτα, ένα ομόφυλο ζευγάρι μπορεί να διωχθεί ξαφνικά από ένα μαγαζί, για ένα χάδι που ξενίζει και απειλεί, χωρίς να αντιδράσει κανένα/καμιά.

Ο φόβος μαθαίνεται βιωματικά, σε ένα Ταβερνάκι Όμορφο όσο τόσα άλλα!».

ΠΗΓΗ: ethnos.gr

Categories