Πέμπτη, 9 Φεβρουαρίου, 2023
spot_imgspot_imgspot_img
ΑρχικήΔΗΜΟΣ ΝΑΥΠΛΙΟΥΝαύπλιο: Παρουσίαση της μελέτης για την ανάπλαση της Πλατείας Δρεπάνου

Ναύπλιο: Παρουσίαση της μελέτης για την ανάπλαση της Πλατείας Δρεπάνου

14 / 100

Παρουσιάστηκε σήμερα στο Βουλευτικό σε Δημοτικούς Συμβούλους , μέλη του Τοπικού Συμβουλίου Δρεπάνου του μελών της Τοπικής Κοινότητας και των επαγγελματικών φορέων της περιοχής η μελέτη ανάπλασης της Πλατείας Δρεπάνου.

Με τη σημερινή παρουσίαση της μελέτης ξεκινά η πρώτη αλλά σημαντική φάση μιας διαδικασίας προκειμένου να τεθούν οι βασικοί άξονες για την υλοποίηση ενός τόσο σημαντικού έργου.
Θα ακολουθήσει δημόσια διαβούλευση, γνωμοδότηση του Τοπικού Συμβουλίου και τελική έγκριση από το Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Ναυπλιέων.

Η ανάπλαση της Πλατείας Δρεπάνου αναμένεται να αποτελέσει πόλο έλξης για όλες τις ηλικιακές ομάδες αφού πρόκειται για μια ουσιαστική παρέμβαση που στόχο έχει την ουσιαστική βελτίωση της καθημερινής ζωής των κατοίκων της Κοινότητας. Τέτοιου είδους μεγάλα έργα εντάσσονται στο συνολικότερο σχεδιασμό της Δημοτικής Αρχής για την ριζική και ποιοτική αναβάθμιση του Δήμου Ναυπλιέων δημιουργώντας και νέα σημεία τουριστικού ενδιαφέροντος.

Η παρούσα ανάπλαση όπως αυτή παρουσιάστηκε σήμερα περιλαμβάνει:

-Ασφαλτοστρώσεις κεντρικών οδών περιμετρικά της Πλατείας
-Διαβάσεις πεζών
-Διεύρυνση των πεζοδρομίων
-Πλακόστρωση με αντιολισθητικό δάπεδο υψηλής αντοχής
-Οργανωμένη ροή της κυκλοφορίας των οχημάτων, χωρίς τροποποίηση της διαμορφωμένης κυκλοφοριακής δομής της περιοχής, με συνεχή, χαμηλής ταχύτητας, κίνηση.
-Διαμόρφωση επιτρεπόμενων σημείων στάθμευσης
Δημιουργία υποδομών για την εξυπηρέτηση των ΑμεΑ, (ράμπες, όδευση τυφλών)
-Ομοιόμορφος φωτισμός σε όλο το μήκος της διαδρομής των πεζών με τη χρήση φωτιστικών σωμάτων υψηλών προδιαγραφών χαμηλής ενεργειακής κατανάλωσης
-Τοποθέτηση αστικού εξοπλισμού για τη λειτουργική αναβάθμιση του χώρου (κάδοι απορριμμάτων, παγκάκια κ.ά)
-Επέκταση και εμπλουτισμός του υπάρχοντος πρασίνου είτε με τη δημιουργία πράσινων νησίδων είτε μεμονωμένα με δεντροφυτεύσεις.

Ο Δήμαρχος Ναυπλιέων Δημήτρης Κωστούρος δήλωσε χαρακτηριστικά:

«Με την σημερινή παρουσίαση της μελέτης ανάπλασης της Πλατείας Δρεπάνου φροντίζουμε την ποιοτική αναβάθμιση των υποδομών στο σύνολο του Δήμου μας. Η συγκεκριμένη παρέμβαση που θα υλοποιηθεί μέσω χρηματοδοτικού προγράμματος έχει ως στόχο να βελτιώσει από την μια σημαντικά την εικόνα και την αισθητική της περιοχής αλλά και να δημιουργήσει καλύτερες προϋποθέσεις για την ασφαλέστερη είσοδο στο Ναύπλιο και την όδευση προς την Πλάκα. Ευχαριστώ θερμά όλους τους συντελεστές της σημερινής παρουσίασης. Ωστόσο στο σημείο απευθύνομαι στους δήθεν επικριτές, στους μηδενιστές και στους κακόβουλους. 

Ως Δημοτική Αρχή απαντάμε με έργα και προχωράμε μπροστά. Ήδη προχωράει η ανάπλαση στο Τολό ενώ βρίσκονται ήδη σε φάση υλοποίησης οι αναπλάσεις σε επτά ακόμα πλατείες ενώ προχωράει και η δημιουργία του Πολιτιστικού Κέντρου.

Κανένα έργο που σχεδιάζουμε δεν γίνεται απλά για να γίνεται. Επίκεντρο κάθε παρέμβασης είναι να βελτιώνουμε καταστάσεις και την ποιότητα ζωής των συμπολιτών μας πολύπλευρα.

Αγωνιζόμαστε όχι μόνο για μια καλύτερη καθημερινότητα αλλά για μια καλύτερη οικονομική ζωή στο τόπο μας με σταθερά βήματα για το αύριο. Αυτό αποδεικνύεται στην πράξη».

> ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ >