Τετάρτη, 5 Οκτωβρίου, 2022
spot_imgspot_imgspot_img
ΑρχικήΔΗΜΟΣ ΝΑΥΠΛΙΟΥΝΑΥΠΛΙΟΝαύπλιο: «Ρέκβιεμ ή αναγέννηση;  Ο νέος ελληνισμός και η υπαρξιακή κρίση του...

Ναύπλιο: «Ρέκβιεμ ή αναγέννηση;  Ο νέος ελληνισμός και η υπαρξιακή κρίση του σήμερα»

9 / 100

Η πορεία του ελληνισμού από το 1821 ως σήμερα- Εκδήλωση μνήμης στο Βουλευτικό

Με θέμα «Ρέκβιεμ ή αναγέννηση;  Ο νέος ελληνισμός και η υπαρξιακή κρίση του σήμερα» πραγματοποιείται αύριο, Τετάρτη 25 Μαΐου, στις 7.15 το απόγευμα στο Βουλευτικό του Ναυπλίου η εκδήλωση μνήμης που συνδιοργανώνουν οι Ενναλακτικές Εκδόσεις και το Άρδην Ναυπλίου με τον ΔΟΠΠΑΤ του Δήμου Ναυπλιέων.

Η εκδήλωση διοργανώνεται με αφορμή το βιβλίο του Γιώργου Καραμπελιά «1821-2021, Ρέκβιεμ ή Αναγέννηση;» και το βιβλίο των Τάσου Χατζηαντωνίου και Μαρίας Κασιμάτη «Πολεμώντας το ’21».

«1821-2021, Ρέκβιεμ ή Αναγέννηση;»-Γ. Καραμπελιάς

Βιβλίο Καραμπελιάς

Στο δοκίμιό του ο γνωστός Αχαιός συγγραφέας και πολιτικός αναλυτής Γιώργος Καραμπελιάς προσπαθεί να συναγάγει τα κυριότερα συμπεράσματα μιας διαδρομής 200 χρόνων μέσα από την παράθεση και την ερμηνεία των ιστορικών γεγονότων.

Στο πρώτο μέρος, «Η Μεγάλη Ιδέα», περιγράφεται η μακρά ελληνική επανάσταση εναντίον της οθωμανικής κυριαρχίας που αρχίζει από το 1821 και ολοκληρώνεται στα 1919-1920 ενώ στο δεύτερο μέρος, ο «Εμφυλιακός Ιδεασμός», ξεδιπλώνεται η περίοδος 1922-2021, όταν ο λίγο πολύ σταθεροποιημένος γεωγραφικά ελληνισμός δοκιμάζει να βρει τη θέση του στον κόσμο των εθνών και της παγκοσμιοποίησης.

> ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ >