Πέμπτη, 9 Φεβρουαρίου, 2023
spot_imgspot_imgspot_img
ΑρχικήΚΟΙΝΩΝΙΑΠασαρέλα από super yachts στον Αργολικό και το λιμάνι του Ναυπλίου

Πασαρέλα από super yachts στον Αργολικό και το λιμάνι του Ναυπλίου

Σκάφος στο Μπούρτζι
Σε πασαρέλα από super yachts έχει μετατραπεί ο Αργολικός κόλπος και το λιμάνι του Ναυπλίου τις τελευταίες ημέρες.

Πολυτελή σκάφη πολλών εκατομμυρίων μπαινοβγαίνουν στο λιμάνι καθημερινά προκαλώντας τα βλέμματα ντόπιων και επισκεπτών.

Το Mediterranean Yacht Show έχει συμβάλει σε μεγάλο βαθμό ώστε το Ναύπλιο να αναδεχθεί σε τουριστικό προορισμό τέτοιου επιπέδου που άνθρωποι υψηλών και πάρα πολύ υψηλών εισοδημάτων να το βάζουν στον προγραμματισμό τους για τις καλοκαιρινές τους διακοπές.

Ο πρόεδρος του Ελληνικού Συνδέσμου Θαλάσσιου Τουρισμού Μιχάλης Σκουλικίδης, μιλώντας στο 7ο Mediterranean Yacht Show είχε προβλέψει πως το 2022 αναμένεται ότι η αγορά των κρατήσεων θα κινηθεί πολύ πάνω και από το 2019 που ήταν χρονιά ρεκόρ.

Αυτό το επιβεβαιώνουν και τα στοιχεία από το Δημοτικό Λιμενικό Ταμείο Ναυπλίου που δημοσιοποιήθηκαν πρόσφατα που κάνουν λόγο για εκτίναξη των ελλιμενισμών σκαφών στο 300% κατά την περίοδο Μαΐου – Ιουνίου 2022 σε σχέση με την αντίστοιχη περίοδο Μαΐου – Ιουνίου 2021 όπως προκύπτει από τα συγκριτικά στοιχεία.

Η απόφαση του ΔΛΤΝ για τη χωροθέτηση του ελλιμενισμού των σκαφών στο λιμένα αλλά και η τεράστια προσπάθεια που γίνεται για την καλυτέρευση των παρεχόμενων υπηρεσιών επέφεραν αυτή την ραγδαία αύξηση δημιουργώντας προσδοκίες για το θαλάσσιο τουρισμό για την πόλη του Ναυπλίου αλλά και για την ευρύτερη περιοχή. Με βάση τα παραπάνω δεδομένα τίθενται οι προϋποθέσεις για ακόμα μεγαλύτερη επιβατική κίνηση και ζήτηση θέσεων αναψυχής στο Λιμένα Ναυπλίου στο προσεχές διάστημα.

Προς αυτή την κατεύθυνση το Δημοτικό Λιμενικό Ταμείο Ναυπλίου και ο Δήμος Ναυπλιέων διαβλέποντας τις προοπτικές εξωστρέφειας και ανάπτυξης του τουρισμού και του εμπορίου για την ευρύτερη περιοχή, υλοποιεί και προγραμματίζει έργα και παρεμβάσεις ώστε να καταστήσει το λιμάνι του Ναυπλίου ελκυστικότερο για επενδύσεις και πύλη έλευσης μέσω της θαλάσσιας οδού μεγαλύτερου αριθμού επισκεπτών για τον τόπο μας.

> ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ >