Κυριακή, 5 Φεβρουαρίου, 2023
spot_imgspot_imgspot_img
ΑρχικήΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣΠελοπόννησος: Απεργούν γιατροί και νοσηλευτές στις 22 Ιουνίου

Πελοπόννησος: Απεργούν γιατροί και νοσηλευτές στις 22 Ιουνίου

Σε πανελλαδική κινητοποίηση προχωρά ο κλάδος των υγειονομικών την Τετάρτη 22 Ιουνίου, συνεχίζοντας τον αγωνα του για τα χρονίζοντα προβλήματα της Υγείας στη χώρα.

Στην Πελοπόννησο, σε 24ωρη απεργία κατέρχονται γιατροί και νοσηλευτικό προσωπικό διεκδικώντας, σύμφωνα με την ΠΟΕΔΗΝ, να μην ιδιωτικοποιηθούν οι Υγειονομικές και Προνοιακές Μονάδες και το ΕΚΑΒ, να υπάρξει επαρκής χρηματοδότηση και κάλυψη των κενών οργανικών θέσεων με μόνιμο προσωπικό τόσο στη Δημόσια Υγεία όσο και στην Πρόνοια και το ΕΚΑΒ, να μην απολυθεί κανένας εργαζόμενος, να γίνει άμεση άρση των αναστολών, μονιμοποίηση των συμβασιούχων, ένταξη στα Βαρέα και Ανθυγιεινά Επαγγέλματα, αύξηση μισθών και επέκταση στο Επίδομα Επίκίνδυνης και Ανθυγιεινής Εργασίας, θεσμοθέτηση της επαγγελματικής νόσου-εργατικού ατυχήματος και να φύγουν οι εργολάβοι από τα νοσοκομεία.

Η 24ωρη απεργία αφορά στο υγειονομικό προσωπικό στις Περιφέρειες, μεταξύ αυτών και της Πελοπόννησου, ενώ οι υγειονομικοί της Αττικής θα πραγματοποιήσουν στάση εργασίας από τις 8 το πρωί ως τις 3 το μεσημέρι.

Γιατροί και νοσηλευτές έχουν πλέον φτάσει στα όριά τους, λόγω και της πανδημίας, και καθώς πολλές οργανικές θέσεις μένουν ακάλυπτες, όπως αυτές των Παιδιατρικών Κλινικών στις δύο Νοσηλευτικές Μονάδες της Αργολίδας και της Μαιευτικής-Γυναικολογικής κλινικής του Άργους.

Η 24ωρη απεργία στις 22 Ιουνίου εντάσσεται στις γενικότερες κινητοποιήσεις του κλάδου των υγειονομικών που διεκδικούν την αναβάθμιση της δημόσιας υγείας.

> ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ >