Πέμπτη, 29 Σεπτεμβρίου, 2022
spot_imgspot_imgspot_img
ΑρχικήΔΗΜΟΣ ΝΑΥΠΛΙΟΥΠληρότητες ρεκόρ για το Πάσχα - Το Ναύπλιο στη λίστα με τους...

Πληρότητες ρεκόρ για το Πάσχα – Το Ναύπλιο στη λίστα με τους πιο δημοφιλείς προορισμούς

8 / 100

Δύο χρόνια μετά την έναρξη της πανδημίας και των αυστηρών περιορισμών που ακολούθησαν, η φετινή έξοδος των αδειούχων για τις ημέρες του Πάσχα αναμένεται να φτάσει σε επίπεδα ρεκόρ και την πληρότητα σε δημοφιλείς προορισμούς όπως το Ναύπλιο να αγγίξει το 100%.

Έντονη κινητικότητα καταγράφεται ήδη στην «αρχόντισσα» των Ιονίων Νήσων την Κέρκυρα όπου οι εορταστικές εκδηλώσεις του Πάσχα αποτελούν ιεροτελεστία. Στην Κέρκυρα η πληρότητα αγγίζει το 90% ενώ με 88% ακολουθεί η Τήνος την οποία επιλέγουν τόσο Ορθόδοξοι όσο και Καθολικοί για να περάσουν τις Άγιες αυτές ημέρες.

Όσο για τα κοσμοπολίτικα νησιά του Αργοσαρωνικού Ύδρα και Σπέτσες, καταγράφουν προ-κρατήσεις 82% και 78% αντίστοιχα για το τριήμερο του Πάσχα. Για την αριστοκράτισσα του Αιγαίου την Σύρο για το τριήμερο το ποσοστό προ-κρατήσεων κυμαίνεται στο 80%

Η Πάτμος το νησί της Αποκάλυψης που κάθε Πάσχα προσφέρει καθηλωτικές εμπειρίες έχει πληρότητα 80%, ενώ η Άνδρος 82%,

Σύμφωνα με τον Θεμιστοκλή Μπάκα Πρόεδρο του Πανελλαδικού Δικτύου E-Real Estates «Τα υψηλά ποσοστά προ-κρατήσεων που καταγράφονται, αφορούν αποκλειστικά ακίνητα που διατίθενται και είναι εγγεγραμμένα σε πλατφόρμες βραχυχρόνιας μίσθωσης και δεν αφορούν ξενοδοχειακές μονάδες ή και πανσιόν» ενώ τονίζει πως τη φετινή χρονιά εκτός από το κόστος διαμονής, ένας επιπλέον παράγοντας θα είναι και το κόστος μετακίνησης.

«Το κόστος μετακίνησης πλέον δεν είναι αμελητέο, και δεν είναι λίγοι που θα προτιμήσουν προορισμούς σε χιλιομετρική απόσταση 2-2,5 ωρών με στόχο το γέμισα του ρεζερβουάρ να εξασφαλίζει και την επιστροφή στη κύρια κατοικία. Θεωρούμε ότι λόγω της κοντινής απόστασης, η κινητικότητα μπορεί να καταγραφεί περιορισμένη στους μακρινούς προορισμούς, διότι οι περισσότεροι εκδρομείς θα επιλέξουν να βρεθούν εκτός των μεγάλων αστικών κέντρων κυρίως τις 3 ημέρες γιορτής της Ορθοδοξίας» τονίζει ο κ.Μπάκας.

Ενδεικτικά σύμφωνα πάντα με τα στοιχεία που διαθέτει το πανελλαδικό δίκτυο E-real Estates οι προκρατήσεις σε νησιωτική και ηπειρωτική Ελλάδα για το φετινό Πάσχα διαμορφώνονται ως εξής:

ΝΗΣΙΩΤΙΚΗ ΕΛΛΑΔΑ ΠΡΟ-ΚΡΑΤΗΣΕΙΣ

ΥΔΡΑ 82%
ΣΠΕΤΣΕΣ 78%
ΤΗΝΟΣ 85%
ΣΥΡΟΣ-ΕΡΜΟΥΠΟΛΗ 80%
ΧΙΟΣ 70%
ΠΑΤΜΟΣ 80%
ΣΚΙΑΘΟΣ 65%
ΣΚΟΠΕΛΟΣ 72%
ΑΝΔΡΟΣ 82%
ΚΥΘΝΟΣ 79%
ΑΙΓΙΝΑ 67%

ΗΠΕΙΡΩΤΙΚΗ ΕΛΛΑΔΑ ΠΡΟ-ΚΡΑΤΗΣΕΙΣ

ΚΑΛΑΜΑΤΑ 79%
ΛΕΩΝΙΔΙΟ 100%
ΤΥΡΟΣ 78%
ΜΕΤΕΩΡΑ-ΚΑΛΑΜΠΑΚΑ 90%
ΝΑΥΠΛΙΟ 85%
ΙΩΑΝΝΙΝΑ 88%
ΝΑΥΠΑΚΤΟΣ 92%
ΜΕΤΣΟΒΟ 81%
ΞΥΛΟΚΑΣΤΡΟ 67%
ΚΑΛΑΒΡΥΤΑ 60%

Πηγή:skai.gr

> ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ >