Τετάρτη, 5 Οκτωβρίου, 2022
spot_imgspot_imgspot_img
ΑρχικήΚΟΣΜΟΣΠροκλητικός ο Τσελίκ: «Η Ελλάδα βυθίζει βάρκες στο Αιγαίο και βασανίζει μετανάστες»

Προκλητικός ο Τσελίκ: «Η Ελλάδα βυθίζει βάρκες στο Αιγαίο και βασανίζει μετανάστες»

8 / 100

Σε νέες προκλητικές δηλώσεις προχώρησε ο αντιπρόεδρος του κυβερνώντος κόμματος της Τουρκίας ΑΚΡ, Ομέρ Τσελίκ. Ο Τούρκος πολιτικός εκτόξευσε για άλλη μια φορά κατηγορίες για υποτιθέμενη κακομεταχείριση μεταναστών που επιχειρούν να εισέλθουν παράτυπα στη χώρα μας.

«Η Τουρκία σηκώνει το βάρος όλου του κόσμου. Σκεφτείτε πόσο ντροπή θα ήταν αν πέθαιναν εκατοντάδες χιλιάδες άνθρωποι εκεί. Στη Μεσόγειο, το ελληνικό λιμενικό βυθίζει βάρκες, τους εγκαταλείπει στον θάνατο και τους βασανίζει. Τώρα η Ελλάδα θα ζήσει με αυτή τη ντροπή για μια ζωή», ανέφερε ενώπιον μελών της νεολαίας του AKP στην Κωνσταντινούπολη.

Με αυτόν τον τρόπο ο Τσελίκ επιχείρησε να εκτονώσει τις αντιδράσεις στο εσωτερικό της Τουρκίας για τα εκατομμύρια προσφύγων και μεταναστών που ζουν εκεί τα τελευταία χρόνια.

«Δεν πρέπει να συγχέουμε την παραγωγή πολιτικής με τον ρατσισμό. Δυστυχώς, κάποια κόμματα είναι ρατσιστικά. Δεν λέμε ότι αυτοί οι άνθρωποι θα μείνουν εδώ για πάντα. Μόλις εκλείψει ο φόβος του θανάτου στο περιβάλλον, οι άνθρωποι θα επιστρέψουν στις χώρες τους. Δεν θα επιτρέψουμε να αλλάξει η πληθυσμιακή δομή αυτού του τόπου. Στο τέλος θα επιστρέψουν στις χώρες τους», πρόσθεσε ο αντιπρόεδρος του ΑΚΡ.

> ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ >