Πέμπτη, 29 Σεπτεμβρίου, 2022
spot_imgspot_imgspot_img
ΑρχικήΔΗΜΟΣ ΝΑΥΠΛΙΟΥΧιλιάδες πιστοί στην συνάντηση των Επιταφίων στο Ναύπλιο

Χιλιάδες πιστοί στην συνάντηση των Επιταφίων στο Ναύπλιο

10 / 100

Ναύπλιο: Ένα τεράστιο ποτάμι από πιστούς κατέκλυσε την ιστορική πλατεία Συντάγματος στο Ναύπλιο τη Μεγάλη Παρασκευή 22 Απριλίου 2022 κατά την συνάντηση των επιτάφιων. Κάθε χρόνο συγκεντρώνονται χιλιάδες ντόπιοι και επισκέπτες για να παρακολουθήσουν την κατανυκτική αυτή τελετή. Οι περιφορές των επιταφίων της Μεγάλης Παρασκευής στο ιστορικό κέντρο του Ναυπλίου έχουν διαφορετικό χρώμα και ακολουθούν κάποιου είδους ιεροτελεστία που κάνουν το γεγονός πιο εντυπωσιακό.

Οι πομπές των επιταφίων βγαίνουν με καθορισμένη σειρά από κάθε Ναό και συναντώνται στο κέντρο της πόλης, στην πλατεία Συντάγματος. Σε όλη τη διαδρομή ο δήμος Ναυπλιέων είχε τοποθετήσει αναμμένα κεριά, ενώ η φιλαρμονική του ΔΟΠΠΑΤ συνόδευε παίζοντας πένθιμα εμβατήρια ,υπό την διεύθυνση του μαέστρου Θεοδόση Αντωνιάδη. Οι επιτάφιοι που συναντήθηκαν ήταν του Μητροπολιτικού Ιερού ναού του Αγίου Γεωργίου και της Ιστορικής εκκλησίας Παναγίας.

Η τελετή πραγματοποιήθηκε προεξάρχοντος του Μητροπολίτη Αργολίδος Νεκτάριου. Πιο νωρίς έγινε η ακολουθία του Επιτάφιου στον Μητροπολιτικό ναό του Αγίου Γεωργίου χοροστατούντος του Μητροπολίτη Αργολίδος και παρουσία της πολιτικής και στρατιωτικής ηγεσίας του νομού.

> ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ >