NAFPLIO NEWS.GR

ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ

«Συνέντευξη Τύπου Επικεφαλής Δημοτικής Παράταξης «Νέα Εποχή», Κωνσταντίνου Μάκαρη σχετικά με το αποτέλεσμα του α’ γύρου αυτοδιοικητικών εκλογών στον Δήμο Ναυπλιέων»

Ναύπλιο 12.10.2023

Στο ξενοδοχείο Park στο Ναύπλιο, την Τετάρτη 11 Οκτωβρίου, διοργανώθηκε Συνέντευξη Τύπου του επικεφαλής της «Νέας Εποχής», Κωνσταντίνου Μάκαρη.

Η πρόσκληση ήταν ανοικτή, τόσο προς δημοσιογράφους, όσο και προς το ευρύ κοινό ενώ η προσέλευση ήταν μαζική.

Ο Κωνσταντίνος Μάκαρης αναφέρθηκε στο εκλογικό αποτέλεσμα τονίζοντας την σημαντικότητα που βαραίνει όλους, ώστε οι νέες γενιές να ψηφίζουν με αξιοκρατικά κριτήρια και να επενδύουν στην αλήθεια και την διαφάνεια.

Επιπλέον, κατέρριψε διάφορες φήμες που αναπαράγονταν το προεκλογικό διάστημα, απαντώντας στοχευμένα και μέσω δημόσιου λόγου, ώστε το μήνυμα να φθάσει σε όλους τους αποδέκτες αλλά και το σύνολο των δημοτών του Ναυπλίου.

Ταυτόχρονα, ανακοίνωσε ότι έχει ήδη ακολουθηθεί η νομική οδός προς όλους όσοι διέδιδαν ανυπόστατες φήμες καθ’όλο το προηγούμενο διάστημα.

Το κρίσιμο ερώτημα της βραδιάς, που αφορά την στήριξη συνδυασμού στο δεύτερο γύρο των Αυτοδιοικητικών εκλογών την προσεχή Κυριακή απάντησε με σαφήνεια ο Κωνσταντίνος Μάκαρης, επικοινώνησε και με τους δυο υποψηφίους Δημάρχους και έθεσε εγγράφως πλαίσιο συνεργασίας με τον Δημήτρη Ορφανό.

Το πλαίσιο αυτό παρουσίασε στην Συνέντευξη Τύπου και περιλαμβάνει:

1. Αντικειμενική αξιολόγηση τόσο των δομών, όσο και του ανθρώπινου δυναμικού των υπηρεσιών του Δήμου, με σκοπό τη βελτίωση της λειτουργίας τους και την ταχύτερη και αποτελεσματικότερη εξυπηρέτηση του πολίτη, καθώς και της βέλτιστης αξιοποίησης του έμψυχου δυναμικού του, μέσω των όποιων διορθωτικών κινήσεων απαιτούνται.

2. Άμεση εκπόνηση και υποβολή προτάσεων σε κάθε είδους διαθέσιμα εθνικά και Ευρωπαϊκά προγράμματα επιδότησης, τα οποία θα εξασφαλίσουν τα αναγκαία κονδύλια για την δημιουργία υποδομών, με στόχο την επίλυση των καθημερινών προβλημάτων του Δήμου.

3. Καταγραφή, αξιολόγηση και αντιμετώπιση των χρόνιων προβλημάτων του Λιμενικού Ταμείου και ενδελεχής έλεγχος όλων των τεχνικών παραμέτρων και των νόμιμων διαδικασιών ανάθεσης, υλοποίησης και παραλαβής των έργων του.

4. Αναδιοργάνωση της λειτουργίας του οίκου Ευγηρίας «Μαρία Ράδου» και μελέτη άμεσης αντιμετώπισης των οικονομικών προβλημάτων του, που δυσχεραίνουν τον ομαλή λειτουργία του, ώστε να αποτελέσει σημείο αναφοράς στους συνανθρώπους μας, που το έχουν ανάγκη.

5. Μελέτη και υλοποίηση άμεσων δράσεων με στόχο την αποτελεσματική φροντίδα και μέριμνα υγείας και στέγασης των αδέσποτων ζώων συντροφιάς.

6. Πλήρης έλεγχος κανονιστικής συμμόρφωσης, μέσω ανεξάρτητων ορκωτών λογιστών όλων των Νομικών προσώπων, που καταργούνται με βάση τις διατάξεις του Ν.5056/2023 και μεταφέρουν τις αρμοδιότητές τους στον Δήμο. Τα σχετικά πορίσματα θα δημοσιοποιηθούν και θα αξιοποιηθούν κατάλληλα, με στόχο τη διασφάλιση των συμφερόντων του Δήμου.

7. Ολοκληρωμένος και ουσιαστικός έλεγχος των οικονομικών στοιχείων των συμβάσεων και των απευθείας αναθέσεων του Δήμου – για όλη τη χρονική διάρκεια της προηγούμενης δημοτικής αρχής – με στόχο την πλήρη διαφάνεια και την τήρηση των νόμιμων διαδικασιών και προϋποθέσεων και δημοσιοποίηση των όποιων πορισμάτων του. Έλεγχος των αναδόχων των έργων, με γνώμονα την αποφυγή των κατ’ επανάληψιν αναθέσεων των έργων στους ίδιους αναδόχους (φυσικά ή νομικά πρόσωπα), όπου αυτό είναι εφικτό βάσει των τεχνικών προδιαγραφών του κάθε έργου.

8. Άμεση δημιουργία Επιτροπής Ελέγχου, η οποία θα στελεχωθεί από πρόσωπα ευρύτερης αποδοχής και θα αναλάβει τη διαρκή παρακολούθηση και έλεγχο των οικονομικών του Δήμου & λοιπών τομέων ευθύνης, που θα της ανατεθούν από το Δ.Σ., μέσω της τήρησης του συνόλου του νομικού πλαισίου διαχείρισης & λειτουργίας του Δήμου.

9. Δέσμευση για πλήρη διαφάνεια στις διαδικασίες, μηδενική ανοχή στην παρανομία με γνώμονα την ισότιμη αντιμετώπιση με σεβασμό και αξιοπρέπεια στον κάθε δημότη.

Βασική μας δέσμευση και κοινός στόχος είναι η εφαρμογή όλων των παραπάνω απαιτούμενων δράσεων, που θα έχουν ως αποτέλεσμα τη βελτίωση της καθημερινότητας του πολίτη, καθώς και την ουσιαστική ανάπτυξη του Δήμου μας.

Είναι αυτονόητο, ότι η νέα δημοτική αρχή θα συνεργαστεί εποικοδομητικά με τα στελέχη του συνδυασμού «Νέα Εποχή» καθώς και όλων των δημοτικών παρατάξεων, χωρίς αποκλεισμούς στα πλαισια του κοινού καλού του δημότη, όπως θεσμικά προβλέπεται.

Οι δύο επικεφαλής συμφώνησαν και δεσμεύτηκαν στην άμεση υλοποίηση όλων των παραπάνω κοινών στόχων, που μοιράζεται ο συνδυασμός «Όραμα Δημιουργίας» με τον συνδυασμό «Νέα Εποχή», βάζοντας ένα τέλος στην αδιαφάνεια και την αναξιοκρατία και προσδοκώντας στην εποικοδομητική συνεργασία τους στο Δημοτικό συμβούλιο των ετών 2024-2029, αφήνοντας πίσω το γκρίζο παρελθόν.

Το πλαίσιο που ορίστηκε από τον Κωνσταντίνο Μάκαρη είναι απολύτως εναρμονισμένο με τις προεκλογικές δεσμεύσεις του, αποδεικνύοντας ακόμη μία φορά την ουσιαστική συμβολή του στην ανάδειξη των ουσιαστικών προβλημάτων και την πρόθεσή του να βρεθεί άμεσα λύση, με υλοποιήσιμες προτάσεις.

Το έγγραφο που παρουσίασε ο Κωνσταντίνος Μάκαρης τόνισε ότι έχει ήδη υπογραφεί από τον ίδιο και τον Δημήτρη Ορφανό, αποτελώντας έτσι δέσμευση. «Δεν δίνω λευκή επιταγή σε κανέναν, ακόμα και αν αυτός έχει την καλύτερη πρόθεση!» τόνισε ο Κωνσταντίνος Μάκαρης, αναφέροντας επίσης ότι είναι πρόθυμος να βοηθήσει στην ανάπτυξη της πόλης, ως Σύμβουλος Διοίκησης της νέας Δημοτικής Αρχής, αμισθί.

Ταυτόχρονα, η «Νέα Εποχή» θα ασκήσει την αντιπολίτευση που οφείλει, σεβόμενη το ποσοστό των δημοτών που την εμπιστεύθηκε για να ασκήσει διοίκηση.

Ακολούθησαν ερωτήσεις των δημοσιογράφων καθώς και γόνιμος διάλογος.

Συνολικά στην Συνέντευξη Τύπου επικράτησε κλίμα συνεργατικό, με οριοθέτηση και ξεκάθαρο λόγο.