Πέμπτη, 29 Σεπτεμβρίου, 2022
spot_imgspot_imgspot_img
ΑρχικήKAINOTOMIATechReporter: Το streaming πήρε Oscar, «φουντώνει» ο ανταγωνισμός

TechReporter: Το streaming πήρε Oscar, «φουντώνει» ο ανταγωνισμός

Την περασμένη εβδομάδα, το streaming κατάφερε να πάρει Όσκαρ καλύτερης ταινίας – εν μέσω απαράδεκτων χαστουκιών μεταξύ των ηθοποιών. Του Will Smith προς τον Chris Rock, για να ακριβολογούμε.

Αν και ήταν μάλλον μια είδηση που δεν έλαβε την προβολή που της αναλογούσε, λόγω των… χαστουκιών, η σημασία της για τον χώρο του κινηματογράφου και του streaming είναι αδιαμφησβήτητη. Και αυτό καθώς το CODA της Apple, που φιλοξενείται στην πλατφόρμα Apple TV+, κέρδισε το Όσκαρ Καλύτερης Ταινίας, στην πρώτη φορά που μια streaming υπηρεσία κατακτά το πολυπόθητο κινηματογραφικό βραβείο.

Και αυτό, θα πρέπει να τονίσουμε, παρά το ότι μια ανταγωνιστική πλατφόρμα κυνηγά, εδώ και τόσο καιρό, αυτό το χρυσό αγαλματίδιο. Το αντίπαλο Netflix «ψάχνει» ένα Όσκαρ καλύτερης ταινίας εδώ και χρόνια. Σημείωσε την πρώτη του υποψηφιότητα για Όσκαρ το 2014 και κέρδισε το πρώτο του το 2017, για ένα ντοκιμαντέρ μικρού μήκους. Πέρυσι, η γνωστή πλατφόρμα πήρε επτά βραβεία, αλλά όχι και εκείνο για την καλύτερη ταινία.

Μένοντας στην αγορά του streaming, το Disney+, η streaming υπηρεσία της The Walt Disney Company, επιβεβαίωσε τις ημερομηνίες της επίσημης έναρξης λειτουργίας της σε 42 χώρες και 11 νέες περιοχές φέτος το καλοκαίρι. Η streaming υπηρεσία θα είναι διαθέσιμη στην Ελλάδα στις 14 Ιουνίου. Ανακοινώθηκε, ακόμη, το κόστος της συνδρομής για την Ελλάδα, το οποίο διαμορφώνεται σε €8,99 για μηνιαία συνδρομή ή €89,90 για ετήσια συνδρομή.

Και, σε μια άλλη αγορά που έχει αρχίσει να λειτουργεί ακόμη περισσότερο με τη λογική των πακέτων και των συνδρομών, η Sony παρουσίασε και επίσημα την ανανεωμένη συνδρομητική της υπηρεσία παιχνιδιών, το PlayStation Plus. Το νέο πακέτο θα συνδυάσει τις δύο τρέχουσες συνδρομητικές υπηρεσίες της εταιρείας, το PlayStation Plus και το PlayStation Now, σε μία. Το PlayStation Plus θεωρείται ο ανταγωνισμός της Sony απέναντι στο Xbox Game Pass της Microsoft.

Στην άλλη πλευρά του Ατλαντικού, η FCC πρόσθεσε τη ρωσική AO Kaspersky Lab, την China Telecom (Americas) και την China Mobile International USA στον κατάλογό με τους παρόχους που θεωρούνται «απειλές για την εθνική ασφάλεια». Την ίδια στιγμή, το βρετανικό Εθνικό Κέντρο για την Κυβερνοασφάλεια είπε ότι περισσότεροι οργανισμοί θα πρέπει να επανεξετάσουν τον κίνδυνο από την χρήση ρωσικής τεχνολογίας, συμπεριλαμβανομένου του λογισμικού προστασίας από ιούς, Kaspersky.

Στην Ευρώπη, «ο αριθμός των κυβερνοεπιθέσεων στα όργανα της ΕΕ σημειώνει ραγδαία αύξηση. Ο βαθμός ετοιμότητας των οργάνων αυτών στον τομέα της κυβερνοασφάλειας ποικίλλει και συνολικά δεν είναι ανάλογος των εντεινόμενων απειλών». Δεδομένης της ισχυρής αλληλοσύνδεσής τους, υπάρχει το ενδεχόμενο οι αδυναμίες του ενός να εκθέσουν τα άλλα σε απειλές κατά της ασφάλειας. Αυτό είναι το συμπέρασμα ειδικής έκθεσης του Ευρωπαϊκού Ελεγκτικού Συνεδρίου, η οποία εξετάζει τον βαθμό ετοιμότητας των φορέων διακυβέρνησης της ΕΕ κατά των κυβερνοαπειλών.

Οι ελεγκτές συνιστούν τη θέσπιση δεσμευτικών κανόνων για την κυβερνοασφάλεια και την αύξηση των πόρων που διατίθενται στην ομάδα αντιμετώπισης έκτακτων αναγκών στην πληροφορική (CERT-ΕΕ). Επίσης, σύμφωνα με τους ελεγκτές, η Ευρωπαϊκή Επιτροπή πρέπει να προωθήσει την περαιτέρω συνεργασία μεταξύ των ενωσιακών οργάνων, ενώ η CERT-ΕΕ και ο Οργανισμός της Ευρωπαϊκής Ένωσης για την Κυβερνοασφάλεια πρέπει να αυξήσουν την εστίασή τους σε αυτά που διαθέτουν μικρότερη πείρα στη διαχείριση της κυβερνοασφάλειας.

Στην Ελλάδα, η United Group παρουσίασε τη νέα κοινή διοικητική ομάδα των Nova και Wind, η οποία θα ηγηθεί της συγχώνευσης των δύο εταιρειών. Το νέο διοικητικό σχήμα των δύο εταιρειών, σε συνεργασία με τη διοίκηση της United Group, θα επικεντρωθεί πλέον στην ενοποίηση τους, για να δημιουργηθεί μια νέα εταιρική οντότητα, η οποία, όπως αναφέρεται, «θα διαθέτει το μέγεθος, το εύρος και την εξειδίκευση για να αποτελέσει ηγετική δύναμη στην περαιτέρω ανάπτυξη του κλάδου των τηλεπικοινωνιών στην Ελλάδα και τον ψηφιακό μετασχηματισμό της χώρας».

Τέλος, όπως έγινε γνωστό, ακυρώνεται η φετινή η φετινή E3 (Electronic Entertainment Expo). Η E3 2022 είχε προγραμματιστεί να πραγματοποιηθεί κάποια στιγμή αυτό το καλοκαίρι μέσω διαδικτύου, αφότου ένα σχέδιο για την επαναφορά της ως φυσικό event ακυρώθηκε τον Ιανουάριο. Ο Entertainment Software Association (ESA) επιβεβαίωσε σε δήλωση ότι η E3 2022 έχει ακυρωθεί, προσθέτοντας ότι σχεδιάζεται να επιστρέψει το 2023 ως φυσική και διαδικτυακή εκδήλωση.

> ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ >